Atentie cosmetice periculoase !

cele-mai-periculoase-cosmetice-machiajulroCati dintre noi acorda cu adevarat atentie ingredientelor ce compun un produs cosmetic? cati dintre noi au citit ce scrie pe eticheta unui sampon sau a unui antiperspirant? Cu siguranta ca nu suntem prea multi. Asa se explica faptul ca inca aceste produse extrem de daunatoare organismului uman se cumpara inca pe scara larga.  Si eu ma numaram  printre acei consumatori care considerau ca existenta pe piata a unui produs cosmetic ma pune la adapost de pericolul afectiunilor de tot felul.  Asta pana intr-o zi cand am constatat ca pielea mea era din ce in ce mai uscata ,in ciuda faptului ca ma spalam cu cremosul Dove,pielea de pe scalp se exfolia,formand nesuferita aia de matreata  in timp ce alegeam sampoanele cu cea mai buna reclama  ..ca sa nu mai vorbesc despre vopseaua de par…. Atunci am inceput sa ma documentez si dupa ce am aflat ca majoritatea cosmeticelor sunt periculoase  si au compusi extrem de nocivi pentru organism ,am decis ca e timpul sa-mi prepar singura propriile produse de ingrijire- asa s-au nascut produsele mele despre care unii dintre voi ati aflat deja. 

Dar acum doresc sa va scriu despre chimicalele periculoase din cosmetice.

 • ANTIBACTERIENE – precum „triclosan”, se găsesc într-o gamă largă de produse cosmetice, de la săpun și deodorant, la pastă de dinți și șervețele umede; acționează ca și în cazul excesului de antibiotice din alimentele pe bază de carne, adică pot provoca rezistență la antibacteriene, acestea nemaifăcându-și efectul în caz real de boală. În plus, dereglează ph-ul pielii, ceea ce favorizează apariția micozelor, alergiilor, iritațiilor.
 • DIETHANOLAMINE (DEA) – poate apărea în produse cosmetice și sub formă de „cocamide DEA”. Se consideră că duce la dereglări hormonale, afecțiuni neurologice sau cancer.
 • TRIETHANOLAMINE (TEA, sau TEOA) – poate apărea și sub formă de „TEA Laureth Sulfate” ca emulgator sintetic sau pentru a modifica aciditatea (are aciditate mare). Se găsește în creme și loțiuni, dar și în unii detergenți. Se poate transforma în „nitrosamine”, provoacă alergii și cancer, poate duce la probleme hepatice și afecțiuni ale ochilor.
 • 1,4-DIOXANE – poate contamina produsele ce conțin „sodium laureth sulfate” și ingrediente cu termeni precum „PEG”, „-xynol”, „ceteareth”, „oleth” și în alți surfactanți care se termină cu literele „-eth”. Are efecte cancerigene. Poate provoca alergii, afecțiuni renale, hepatice și neurologice.
 • P-PHENYLENEDIAMINE – se găsește în general în vopsea de păr; afectează sistemul nervos, provoacă afecțiuni pulmonare și reacții alergice. Poate apărea sub denumiri ca: „1,4-Benzenediamine”, „p-Phenyldiamine” și „4-Phenylenediamine”.
 • HIDROCHINONA – notată „hidroquinone” are efecte neurotoxice și provoacă alergii.
 • FORMALDEHIDA – are o mulțime de efecte negative asupra sănătății umane, de la alergii, probleme respiratorii (atunci când este inhalată), dureri de cap, oboseală cronică, până la boli auto-imune (dereglează sistemul imunitar) și cancer. Poate apărea ca aditiv în oja-fara-formaldehida-150x150săpun, ojă, rimel, vopsea de păr. Poate contamina produse ce conțin ingrediente cu denumiri precum „diazolidinyl urea”, „imidazolidinyl urea” și compuși numiți „quaternium”. De asemenea formaldehida poate apărea și în mobilă (impregnată în materialul din care se face mobila, în obiecte din spumă poliuretanică, lac pentru mobilă, sau ca adeziv pentru PAL melaminat).
 • PARFUM/AROMĂ/FRAGRANCE – acest termen ascunde combinații de substanțe periculoase, precum ftalați („phtalates”) cu efect toxic sau cancerigen; de asemenea dereglează sistemul endocrin (adică hormonal), ceea ce poate duce la obezitate sau probleme de dezvoltare. O metodă de a evita ftalații este aceea de a căuta produse cu parfum obținut din uleiuri esențiale naturale.
 • COLORANȚI de tipul „FD&C” (blue, red, yellow), în special „FD&C-blue1” folosit în pasta de dinți și F&D-green3 sunt considerați a fi cancerigeni. (Atenție: acești coloranți artificiali FD&C se pot găsi și în unele alimente, sub formă de E-uri cancerigene, periculoase!)
 • PLUMB și MERCUR – pot contamina ingrediente precum „hydrated silica”, din pasta de dinți, sau „led acetate” în vopsea de păr; mercurul poate apărea în conservantul „thimerosol”. Au efecte neurotoxice.
 • 7143_1PARABENII – sunt conservanți ce apar într-o gamă largă de cosmetice sub formă de „methyl-”, „ethyl-”, „propyl-”, „butyl-”, „isobutyl-paraben”. Provoacă alergii și probleme respiratorii. Dereglează sistemul hormonal, producând un exces de estrogen, ceea ce poate duce la cancer de sân.
 • DERIVAȚI DIN PETROL – apar sub denumiri precum: „petroleum”, „petrolatum”, „paraffin” (derivatul parafinei este vaselina), „paraffinum liquidum”, „liquid paraffin”, „paraffin wax”, „mineral oil” (vedeți diferența între „mineral oil”, care este derivat din petrol, și „essential oil”, care este obținut din plante!!), „propylene glycol”(care apare și în mâncare sub formă de E1520, agent de umectare și îndulcitor artificial periculos!!), „butylene glycol”, „polyethilene glycol” (notat și „PEG”). Apar într-o gamă largă de produse cosmetice. Provoacă probleme respiratorii, alergii și iritații ale pielii, afecțiuni neurologice, boli renale, pulmonare, cancer.

  Ce e de facut?  

  cauta produse cosmetice din ingrediente naturale ,CHIAR DACA NU REPREZINTA UN MARE BRAND, exista producatori autohtoni de cosmetice asupra carora va puteti indrepta atentia – printre ei ,ma numar si eu.

Evită produsele gen spray, acestea conțin ingrediente pe bază de petrol și pot provoca probleme respiratorii.

Caută creme care să nu conțină parafină sau vaselină, ci lanolină, care este obținută din grăsimea din firele de lână (grăsime animală naturală).

Citește eticheta cu atenție și verifică dacă au într-adevăr ingrediente naturale.

Iata aici o lista a tuturor chimicalelor periculoase http://www.alkalizeforhealth.net/Ltoxiccosmetics.htm

sursa : internet