Reteta ulei infuzat cu cafea macinata

Uleiurile infuzate sunt uleiurile obtinute prin macerarea plantelor in uleiuri vegetale purtatoare. Acestea pot fi utilizate ca materii prime pentru fabricarea acasa a diferitelor produse destinate ingrijirii sanatoase a pielii – sapunuri naturale,unguente,creme,uleiuri de masaj. Pentru prepararea uleiurilor infuzate avem nevoie de uleiuri vegetale purtatoare si plante. Uleiul vegetal purtator este cel care va prelua calitatile curative ale plantelor folosite. Alegerea uleiului purtator se va face in functie de necesitati , spre exemplu,pentru fabricarea sapunului natural veti alege uleiul de masline ; pentru fabricarea produselor cosmetice (creme,ulei de masaj,balsam pentru corp) vom alege ulei de migdale dulci,ulei din samburi de struguri sau ulei de orez. Atentie la pastratea uleiului infuzat din samburi de struguri deoarece rancezeste repede in comparatie cu celelalte uleiuri.

Infuzia uleiurilor cu cafea se face prin mai multe metode ,personal am ales doar una care mi se pare a fi cea mai eficienta in acest caz.
Metoda la rece  – durata 3-6 saptamani.     Cafeaua pe care o folosesti pentru infuzarea uleiurilor trebuie sa fie in primul rand FOARTE AROMATA si de buna calitate.Se  introduce cafeaua macinata intr-un recipient din sticla pana la jumatate peste care se toarna uleiul purtator pana la nivelul de sus al recipientului .Se lasa amestecul la macerat 3-6 saptamani la o temperatura ce variaza intre 20 si 26 grade,intr-un loc luminos  .Recipientul trebuie sa fie inchis ermetic ,ideal ar fi ca din 3 in 3 zile sa se agite  continutul fara a deschide capacut. La final,uleiul se va strecura printr-un tifon de doua ori (o singura data nu va fi suficient daca vrei ca uleiul infuzat sa fie clar si fara urme de cafea) si se va pastra intr-un loc intunecat si racoros sau in frigider. Cu cat perioada de infuzare este mai mare,cu atat vei obtine un ulei mai parfumat (mirosul este absolut irezistibil) si mai plin de efectele benefice ale cofeinei.

Dupa cum bine stii,extractul de cafea este inclus (sau ar trebui sa fie) in toate produsele cosmetice destinate in primul rand tratarii si prevenirii celulitei – pentru ca este atat de eficient !!!!!!!!!!!!!!

Acum ai posibilitatea de a-ti prepara singura acest elixir atat de eficient asupra pielii tale- cafeaua macinata trebuie sa fie in cantitate suficient de mare ca sa aiba cu adevarat efecte asupra pielii.

Maceratul poate fi utilizat la prepararea untului de corp in combinatie cu untul de cacao,la prepararea uleiului pentru masaj sau al cremelor pentru masaj anticelulitic.

Spor la treaba !

Daca iti doresti un balsam foarte eficient pentru ingrijirea pielii tale,care sa acopere o serie intreaga de nevoi ,pe langa faptul ca se consuma foarte greu (conteaza asta cand te gandesti ca nu vei investi o avere pentru a arata foarte bine in mod natural),il poti avea achizitionandu-l de aici.