Reteta ulei infuzat cu galbenele

Veti fi poate uimiti sa descopriti cate lucruri minunate si sanatoase pentru pielea vostra puteti face chiar la voi acasa.  Cheltuielile cu fabricarea vor fi mici in comparatie cu cheltuielile pe care le veti face incercand sa rezolvati problemele de sanatate aparute odata cu folosirea indelungata a produselor cosmetice de pe piata  – ma refer la cele pline de chimicale si a caror reclama ne pacaleste de ani de zile.

Astazi va voi explica modul in care puteti sa faceti ulei infuzat cu plante medicinale .

Uleiurile infuzate sunt uleiurile obtinute prin macerarea plantelor in uleiuri vegetale purtatoare. Acestea pot fi utilizate ca materii prime pentru fabricarea acasa a diferitelor produse destinate ingrijirii sanatoase a pielii – sapunuri naturale,unguente,creme,uleiuri de masaj. Pentru prepararea uleiurilor infuzate avem nevoie de uleiuri vegetale purtatoare si plante. Uleiul vegetal purtator este cel care va prelua calitatile curative ale plantelor folosite. Alegerea uleiului purtator se va face in functie de necesitati , spre exemplu,pentru fabricarea sapunului natural veti alege uleiul de masline ; pentru fabricarea produselor cosmetice (creme,ulei de masaj,balsam pentru corp) vom alege ulei de migdale dulci,ulei din samburi de struguri sau ulei de orez. Atentie la pastratea uleiului infuzat din samburi de struguri deoarece rancezeste repede in comparatie cu celelalte uleiuri.

Infuzia uleiurilor se face prin mai multe metode ,personal am ales doua pe care vi le voi descrie si voua.
 1. Metoda la rece  – durata 3-6 saptamani.       Plantele uscate se toaca marunt sau se    achizitioneaza de la magazinele tip Plafar ceaiuri din plante atent selectionate ,se introduc intr-un recipient din sticla ,peste care se toarna uleiul purtator pana ce plantele sunt acoperite in intregime. Lasati amestecul la macerat 3 saptamani la o temperatura ce variaza intre 20 si 26 grade,intr-un loc luminos  .Recipientul trebuie sa fie inchis ermetic ,ideal ar fi ca din 3 in 3 zile sa se agite  continutul fara a deschide capacut. La final,uleiul se va strecura printr-un tifon sau sita foarte deasa si se va pastra intr-un loc intunecat si racoros.

2. Metoda la cald  –durata 3 ore. aceasta metoda este una rapida si eficienta  dar va trebui sa fiti foarte atenti cu temperatura maceratului uleios. Se vor pregati plantele si uleiul la fel ca la metoda 1 .Recipientul astfel pregatit se va pune la bain-marie la foc foarte mic pentru 3 ore. Se va indeparta apoi uleiul de sursa de caldura si se va  strecura printr-un tifon sau sita foarte deasa si se va pastra intr-un loc intunecat si racoros.

Spor la treaba !