Retete sapun natural III catina ,scortisoara si portocale

Aroma imbatatoare si cu totul speciala a scortisoarei iti ofera o senzatie de confort si relaxare. Adaosul de ulei esential de Portocale va mai indulci putin aroma puternica a scortisoarei,rezultand un miros caruia greu poti
sa-i rezisti.

La ocazii speciale sau asa pur si simplu , va veti putea surprinde rudele,prietenii cu un cadou original oferindu-le sapunuri naturale facute chiar de mana voastra!

Am explicat intr-un articol anterior,atunci cand am oferit prima reteta,toate etapele premergatoare fabricarii propriu-zise a sapunului natural,aici.

200 g ulei palmier

300 g ulei cocos

300 g ulei masline

200 g ulei de migdale dulci

145,64 g soda caustica

328 g apa distilata

1 sticluta 10 ml ulei esential de Scortisoara

2 sticlute 10 ml ulei esential de Portocale

Acesta este sapunul natural cu scortisoara si portocale facut chiar de mine dupa aceasta reteta.

Am folosit o forma din lemn si dupa cum se vede in imagine,are doua culori.Am turnat jumatate din compozitie in forma,am asteptat 10 minute pentru a se intari compozitia deja turnata,timp in care am amestecat continuu cantitatea de sapun ramasa si in care am adaugat 30 g ulei din seminte de catina presat la rece.Dupa cele 10 minute,am adaugat si restul cantitatii de sapun si in final am obtinut sapunul pe care il vedeti in imagine.

Astfel obtii un sapun natural 3 in 1. Miros fabulos,cremos si cu efecte extrem de benefice asupra pielii,un aport important la asta avand ULEIUL DIN SEMINTE DE CATINA- care este unul dintre cele mai eficiente uleiuri din cate exista – cel mai bogat in vitamina E,mai contine vitamina A,K,D si C(in mod natural) stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui,favorizeaza vindecarea diferitelor afectiuni ale pielii,regenerant cutanat,impiedica pierderea apei la nivelul pielii.

De retinut este ca aceasta planta creste pe toate drumurile si la noi in tara iar uleiul din seminte de catina poate fi achizitionat din multe locuri – magazine tip plafar,targuri cu produse traditionale,etc. Uleiul din seminte de catina presat la rece arata ca in imaginea de mai sus –  culoarea sa este portocaliu intens. Pentru a te bucura de proprietatile sale benefice asupra pielii,sapunul natural cu ulei de catina trebuie sa contina o cantitate suficient de mare de ulei astfel incat sa coloreze sapunul asa cum vedeti in imaginea cu sapunul fabricat de mine.

Foloseste-l ca merita !

Daca nu vrei sa fabrici propriul tau sapun natural,poti achizitiona acest sapun ce are in compozitie  ulei din seminte de catina aici.