Ce tip de ten ai?

Esti sigura ca folosesti exact produsele necesare tipului tau de piele? Daca inca esti in cautarea unui produs de ingrijire ideal pentru pielea ta, ma voi stradui sa-ti dau raspunsul pe care il cauti.

Tipurile de piele se clasifica in functie de cantitatea de sebum pe care pielea ta o secreta precum si de sensibilitatea sa. Odata ce ai testat si aflat ce tip de piele ai,iti va fi foarte usor sa alegi produsele de ingrijire ce ti se potrivesc.

Ten normal  – acest tip de piele este cunoscut si sub numele de ten mixt .Este cel mai des intalnit tip de piele.Este gras in zona cunoscuta sub denumirea de “zonaT”(nasul,barbia si fruntea) iar in rest tenul este uscat. Este tipul de piele care se ingrijeste cel mai usor.

Ten uscat  – are un aspect foarte uscat,este fragila,se intalnesc des petele rosii,riduri fine si dese ce apar incepand cu varsta de 30 ani. Ti-ai dat seama ca acest tip de ten imbatraneste mult mai repede in comparatie cu celelalte deorece se confrunta cu imposibilitatea de a retine apa in tesuturi. In acest caz este nevoie de o hidratare intensa si  protejarea sa de soare si de frig.

Ten gras – acest tip de ten este caracterizat prin secretia de sebum in exces ce da pielii un aspect inestetic uleios.Necesita o atenta ingrijire deoarece atrage praful si murdaria din mediul inconjurator si este predispus la acnee si puncte negre. Este necesara o curatare zilnica pentru inlaturarea acumularilor de peste zi.

Ten sensibil  – este extrem de sensibil si receptiv la schimbarile climatice.Are un aspect de piele subtire,cu porii foarte fini. Raspunde negativ la utilizarea cosmeticelor care contin alcool,uleiuri artificiale (denumire INCI petroleum oil),parfumuri artificale si coloranti sintetici.

Ten imbatranit  – este tenul deteriorat de soare sau de expunerile prelungite la solar – acestea fiind pricipalele cauze pentru imbatranirea precoce a pielii.Are un aspect de piele tare si multe vase de sange sparte .Bineinteles ca si fumatul joaca un rol important in accelerarea procesului de imbatranire a tenului.

In ceea ce priveste parul, foarte important de stiut este ca de regula specialistii considera ca o persoana cu piele normala are parul normal,o persoana cu pielea grasa are un par gras,o persoana cu pielea uscata are un par uscat.

Odata ce stiti ce tip de piele aveti, va va fi mult mai usor sa alegeti produsele de ingrijire potrivite si nu uitati NATURAL E MAI BINE.