Unturi & uleiuri vegetale – despre cum le folosim si proprietatile lor

Datorită conținutului mare de substanțe active terapeutice, unturile si uleiurile vegetale ocupa locul 1 în topul ingredientelor folosite în domeniul  cosmeticelor naturale alaturi de fructe, legume, argila și apa.Din cele mai vechi timpuri acestea au fost utilizate sub diferite forme pentru întreținerea tenului și a pielii. Va voi oferi informatii despre cele mai utilizate unturi si uleiuri vegetale – beneficiile lor asupra pielii  si sper sa va trezesc interesul in a alege sa va ingrijiti intr-un mod natural si cat se poate de sanatos.

Ulei de cocos Bio virgin – nu intamplator l-am ales primul .Dupa parerea mea ,in calitate de fabricant al produselor cosmetice naturale, acest ulei este best off – este extrem de eficient si multilateral – poate fi utilizat in ingrijirea pielii (inclusiv cea a bebelusilor) si a parului ,fiind apreciat si pentru parfumul sau fin,exotic.Odata ce ai inceput sa-l folosesti ,practic suprima nevoia de a mai utiliza produsele cosmetice existente pe piata si care sunt pline de derivati petrolieri extrem de daunatori pentru piele , care constituie de multe ori cauza aparitiei diferitelor tipuri de cancer ale pielii.Uleiul de cocos este o modalitate eficienta de a reduce expunerea la toxine fara sa sacrifici nimic,ba mai mult,vei beneficia de o frumusete naturala mult mai mult timp.

Pentru maximizarea efectelor,este important sa alegi un produs care este presat la rece,nerafinat,daca se poate organic,Bio – care sa fie practic foarte putin procesat. Uleiul de cocos virgin Bio este obtinut prin prima presare la rece a fructului proaspat si vei fi spurprins sa observi ca uleiul se gaseste intr-o stare solida, pentru a-l putea folosi,va trebui sa-l incalzesti putin,cea mai buna metoda este introducerea recipientului cu ulei sub un jet de apa calda ,timp de un minut. Apoi il poti folosi fara grija atat pe fata cat si pe tot corpul.Rezultate foarte bune s-au obtinut in tratarea acneei si exemelor cu uleiul din nuca de cocos datorita proprietatilor sale naturale antibacteriene,antivirale si antifungice. Nu lasa o senzatie de “gras” la aplicarea pe piele,avand o absorbtie foarte buna,lasa senzatia de uscat,pielea devenind fina,catifelata si stralucitoare. O veste foarte buna petru cei care adora masajul,este aceea ca uleiul poate fi folosit fara teama ca acesta ar  lasa urme grase pe haine.

Este bun pentru orice tip de ten,nu are contraindicatii,este hidratant,nutritiv,emolient,catifelant si contribuie la restaurarea barierei hidrolipidica,la prevenirea si tratarea ridurilor. Rezultate la fel de bune vei obtine si in tratarea parului ,prin aplicarea unei masti cu ulei de cocos cu doua ore inainte de a te spala pe cap (daca ai rabdare, poti sa stai chiar mai mult de doua ore cu uleiul pe capul infasurat cu un prosop),acest procedeu avand ca efect prevenirea sau tratarea caderii parului, hidratarea parului de tip “uscat”,disciplinarea parului cret sau rebel.

Uleiul din nuca de cocos este uimitor, deoarece il poti utiliza si bucatarie la gatit sau copt (de preferat este sa utilizezi un ulei de cocos fara miros)siiii pentru ca este un ulei saturat, este cel mai sigur ulei ce poate fi utilizat la temperaturi foarte ridicate.Nu-ti poti imagina cat de buni sunt cartofii prajiti in uleiul de cocos,sfatul meu este sa incerci ! De asemenea uleiul este indicat a fi folosit in curele de slabire,inlocuind cu succes orice alt tip de ulei, efectul fiind scaderea in greutate sau mentinerea acesteia.Persoanele ce sufera de boli de inima ar trebui sa foloseasca numai ulei de cocos- marele avantaj fiind acela ca nu se depune pe vasele de sange.

Iti pot recomanda doua creme naturale cu ulei de cocos Bio virgin – prima este hidratanta ,pentru orice tip de ten,destinata persoanelor cu varsta cuprinsa intre 20-70 ani ,o poti cumpara aici si a doua este o crema antirid ,pentru orice tip de ten,destinata persoanelor cu varsta peste 30 ani,pe care o poti cumpara aici.

 

Untul de cacao Constituie in mod cert iesirea din impas a tututror ,atunci cand vine vorba de o ingrijire naturala a pielii. In ceea ce ma priveste ,a fost dragoste la prima atingere,la care s-a adaugat si mirosul absolut irezistibil de ciocolata.E clar, ne-am saturat sa tot dam banii pe cutii de crema aspectoase ,cu etichete frumos colorate in roz iar continutul lor cu aspect alb sa fie de fapt negru de otrava pentru corp. Revenim incet dar sigur acolo de unde am plecat – LA NATURA.

Ce este untul de cacao ? Untul de cacao este un produs natural extras prin macinare a boabelor de cacao fermentate si presate mecanic.Este unul dintre cele mai stabile unturi ,avand o perioada de garantie ce depaseste doi ani.Asta se datoreaza continutului mare de antioxidanti. Foarte bogat in  Vitamina E , untul de cacao ajuta la calmarea, hidratarea si echilibrarea pielii si ofera colagenul care combate ridurile si alte semne ale imbatranirii Contine Teobromina, activ ce apartine aceleiasi clase ca si cafeina , ce are efect lipolitic(celulita, exces de tesut adipos).De asemeni,Resveratrolul, fitosterolii si squalanul, compusi activi naturali ai untului de cacao sunt recunoscuti si renumiti pentru proprietatile extraordinare de regenerare.Este excelent pentru pielea uscata sau pentu cea ridata,uscata,cu aspect imbatranit. Un sfat pentru femeile insarcinate – folositi cremele naturale ce au in compozitie o cantitate mare de unt de cacao – pielea voasta va fi hidratata,stralucitoare si protejata de aparitia vergeturilor ! Veti scapa cu siguranta de stresul achizitionarii unui costum de baie care sa acopere dezastrul provocat de intinderea pielii in timpul sarcinii.

Untul de cacao este un produs natural pe care il gasiti in majoritatea preparatelor mele cosmetice – Balsam reparator pentru piele Touch of nature,Balsam de corp pentru masaj anticelulitic,balsamul pentru buze,cremele pentru ingrijirea manilor si picioarelor.

 

Untul de Shea este obtinut din nucile arborelui Shea – Karite ce creste si se dezvolta doar in Africa si care rodeste abia dupa 15 ani.nuci de shea

Natura ne-a binecuvantat cu acest minunat dar ,care se numeste unt de shea – unul dintre cele mai eficiente si apreciate unturi in industria  cosmeticelor naturale, fiind recunoscut in intreaga lume pentru multiplele sale proprietati asupra pielii si parului.

Untul de SHEA nerafinat este “best off” si doar acest  tip de unt isi pastreaza toate proprietatile. Contine vitaminele A,K,E,F ,minerale,fitosteroli,numerosi acizi grasi, chiar si latex . Are o consistenta solida chiar si la temperatura camerei,insa odata aplicat pe piele se topeste si devine fin,cremos. Mirosul sau nu este tocmai pe placul tuturor, in acceptiunea noastra ,il putem asemana cu mirosul nucilor usor afumate. De multe ori ,untul de Shea crud contine anumite impuritati rezultate din fabricarea acestuia ,aproape in totalitate manual. Dar, de ceva ani ,aceasta problema a mirosului si impuritatilor  s-a reolvat, acum exista pe piata untul de shea FILTRAT prin filtre de lut ,ceea ce ii atenueaza mirosul ,il face mai fin  iar culoarea este galben auriu. Personal ador acest unt de shea filtrat care isi pastreaza intacte toate calitatile ,ba mai mult de atat – e mai fin,intra mai usor in piele iar mirosul acela este mult atenuat.

unt de shea filtratAcest UNT DE SHEA poate fi achizitionat in magazinul nostru online, la un pret foarte bun.

Proprietati :     puternic regenerant al pielii imbatranite,ridate,uscate,penetrant ,cu factor de protectie UV,anti- inflamator,cicatrizant,accelereaza vindecarea ranilor si a crapaturilor pielii mainilor si picioarelor.

Untul de shea este recomandat pentru toate tipurile de piele dar in special pentru cea uscata sau imbatranita. Se poate folosi ca atare pe piele sau in amestec cu alte unturi si uleiuri vegetale .Previne si reduce cu succes vergeturile . Practic, se poate utiliza in creme,unturi de corp,balsamuri de buze,unguente pentru masaj,masca pentru parul uscat sau pentru stimularea cresterii parului. Merita fiecare banut,crede-ma si incearca – nu vei regreta !

Uleiul de AVOCADO este originar din Mexic si America de Sud si este fabricat din pulpa fructului ,nu din seminte sau coaja si care contine foarte putine grasimi. Culoarea sa verde intens te cucereste pe loc ,iar mirosul sau natural este unul destul de placut spre deosebire de alte uleiuri. Acest ulei este utilizat atat in alimentatie,cat si in cosmetica – multumim naturii din nou pentru generoasele sale daruri.

Uleiul de avocado contine vitaminele A,C ,D si E, proteine,beta-caroten,lecitina,steroli,polisteroli si potasiu. Este usor absorbit de piele,hidrateaza in profunzime pielea ,ceea ce il face un rpodus foarte eficient si cu utilizare zilnica.Utilitatea lui este dovedita si in tratarea unor probleme de piele – psoriazis,prurit,eczeme – calmand senzatia de mancarime si/sau usscaciune a pielii.

Uleiul de avocado este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru par – hraneste,protejeaza si stimuleaza cresterea. Previne si trateaza caderea parului, protejeaza parul vopsit. Vezi cat de simplu este sa alegi o frumusete naturala? O simpla masca pentru par ce contine pe langa ulei de avocado ,ulei de masline si ulei de cocos ,iti poate readuce supletea si vigoare parului tau!

ulei avocado Uleiul de avocado poate fi utilizat ca atare ,direct pe piele sau in diverse lotiuni pentru masaj,protectie solara ,creme,balsamuri sau in compozitii destinate ingrijirii pelii sensibile sau mature.

Poti cumpara Ulei de avocado presat la rece in magazinul nostru online . De asmeni ,sapunurile naturale marca ZainBeauty contin o cantitate generoasa de ulei de avocado.