Sapun natural – aspectul primeaza in defavoarea continutului

Intr-adevar aceasta pasiune – fabricarea sapunului natural – devine o preocupare la care este imposibil sa renunti. Odata ce ai simtit pe propria-ti piele beneficiile utilizarii lui,iti dispare din minte dorinta de  a te mai intoarce la “cremosul Dove”.

.Sunt cativa ani de cand fabric sapunuri naturale si o fac in cel mai corect mod posibil si sunt  convinsa ca majoritatea celor care au aceasta minunata pasiune , fac la fel ca si mine. Celor care nu sunt familiarizati cu aspectul sapunului natural,le spun ca diferenta intre cel fabricat din derivati petrolieri si cel fabricat manual din uleiuri vegetale, este izbitoare,practic nu ai cum sa te inseli. Difera aspectul,mirosul,consistenta si evident CALITATEA.

In ceea ce priveste mirosul sapunului natural , oamenii au o problema – din lipsa de informare , au tendinta de a confunda sapunul natural din uleiuri vegetale cu sapunul de rufe care se fabrica odata de bunicii nostri. Am participat la multe targuri de profil in calitate de producator  si m-am confruntat de nenumarate ori cu aceasta problema.,aflandu-ma in imposibilitatea de a convinge oamenii ca gresesc.Celor care inca nu stiu,le spun ca diferenta este una foarte mare si deriva din faptul ca materia prima folosita la fabricarea sapunul natural,este alta. Sapunul natural este fabricat prin metoda “la rece” din uleiuri vegetale ,iar sapunul de rufe este fabricat din grasime animala,prin fierbere. Confuzia intervine din cauza faptului ca cele doua sapunuri ,chiar daca sunt diferite,miros la fel. Ma refer la cele care nu au adaos de uleiuri esentiale.

O alta problema pentru care de fapt scriu acest articol ,este aceea ca ASPECTUL primeaza in defavoarea calitatii. Eu ma numar printre producatorii de sapun natural care pierd teren tocmai din cauza acestui aspect. Sapunurile mele ,in mare parte,au forma clasica ,cea cu care      ne-am obisnuit,fiind taiate manual, au mici imperfectiuni si in acceptiunea unora ,nu arata comercial. Cu toate astea ,sapunurile naturale sunt  credeti-ma pe cuvant ,”best off” in ceea ce priveste ingrijirea pielii. Asta in primul rand datorita faptului ca este cel mai des produs folosit pentru igiena si ingrijirea zilnica.

Astazi am avut o mare bucurie cand m-a sunat Angela,o veche clienta a sapunurilor fabricate de mine si si-a exprimat dorinta de a cumpara  inca un sapun din cel pe care l-a folosit ultima data….Spre rusinea mea, am uitat ce sapun a cumparat ultima data si am fost nevoita s-o intreb – ea mi-a raspuns “pai l-am cumparat pe cel mai urat dintre toate,avea culoarea maro”. Atunci am inteles despre ce sapun era vorba – unul dintre cele mai bune din punct de vedere calitativ – cu miere si lapte de capra -dar care intr-adevar nu avea un aspect foarte atragator.

Ea a inteles folosindu-l !!!! Sfatul meu este – cumparati sapunuri naturale fara sa mai puneti accent pe FORMA ci pe CONTINUT.

sapunuri naturaleSAPUNUL NATURAL  este alegerea cea mai buna,deoarece  contine NUMAI uleiuri vegetale de buna calitate(ulei de masline,ulei de cocos,ulei de migdale,ulei din samburi de struguri) ,uleiuri esentiale pentru miros(nu parfumuri si alte miresme sintetice)care va ofera si beneficiile aromaterapiei   la care se adauga o multime de plante medicinale, lapte de capra,ulei de catina,argile detoxifiante,rezultand un produs care curata si hraneste in acelasi timp.

Beneficiile sapunului natural  

Folosirea frecventa a SAPUNULUI NATURAL duce la ameliorarea pana la vindecare a bolilor de piele – eczeme,psoriazis,prurit,alergii.

Contine glicerina in mod natural ,fiind un produs secundar rezultat in urma procesului de saponificare .Glicerina naturala are calitatea de a absorbi cu usurinta apa din aer,asigurand astfel hidratarea atat de necesara pielii .O alta calitate  a glicerinei este aceea ca nu determina reactii alergice.

Creaza o bariera protectoare lasand pielea sa respire,ajutand la hidratarea acesteia.

Eliminarea completa fara nici un alt efort a punctelor negre atat de inestetice.