Sapun natural Memories

sapun cu lapte de capra si cacaoAm mai spus-o de multe ori si am s-o mai spun  inca o data – iubesc foarte mult ceea ce fac. Tot ce poate fi mai frumos in mine se regaseste risipit, asa ca firele de nisip ,cate putin ,in toate produsele mele…poate mai mult in minunatele sapunuri naturale. Pe langa pasiunea pentru natural ,ceea ce fac ,mie imi aduce aminte de copilarie….o copilarie fericita,pe care mi-a fost dat s-o traiesc alaturi de bunicii mei – niste oameni minunati ,oameni care reprezinta pentru mine reperul principal in viata. Cand ma gandesc la ei, imi dau seama ca am avut parte de tot ce inseamna dragoste sub toate formele ei.sapun natural cu lapte de capra si cacao

De atunci ,din frageda pruncie ,stiu ce inseamna sapunul natural. Am si acum in minte vii acele amintiri cu bunica mea care facea sapun. Eram atat de fascinata de tot acest proces al fabricarii, de ritualul taierii si al uscarii lui…mi se parea pe atunci ca era asa de complicat…bunica mea culegea tot felul de plante ,apoi alegea fiecare frunzulita buna,apoi le usca..mirosul acela de natura vie,de proaspat imi staruie si acum in minte.

Acest sapun natural este un tribut adus copilariei mele – de aceea se numeste “memories” .

ambalat manualDe data aceasta am ales ca ingediente laptele de capra, untul de cacao,untul de cacao dark (daca nu l-ati incercat,va sfatuiesc s-o faceti chiar de maine ),uleiul de cocos, uleiul de masline si ulei esential de Litsea Cubeba – dar nu prea mult pentru ca ar fi fost pacat sa nu se mai simta mirosul de lapte si ciocolata.

Sapunul acesta natural este taiat in bucati la groase ,deci are peste 120 grame o bucata.

Untul de cacao dark este unul nefiltrat si nerafinat ,continutul de grasimi fiind unul mai scazut decat la untul de cacao,pulberea de cacao regasindu-se in cantitate mare in acest produs. Miroase absolut senzational, demential a ciocolata – cei care iubesc ciocolata stiu bine ce spun eu .