Uleiurile vegetale -multiple beneficii asupra pielii

In ultimii ani am fost intrebata de nenumarate ori cum se pot utiliza uleiurile vegetale direct pe piele. Am constatat ca exista o categorie mare de oameni care inca mai cred ca aplicarea uleiurilor vegetale ingrasa foarte mult pielea asa cum inca mai sunt foarte multi care sustin ca sapunul nu este bun pentru spalarea fetei..sigur ca aici n-ar trebui sa fie vorba despre sapunul natural realizat din uleiuri si unturi vegetale….pe tema aceasta voi scrie un alt articol mai amplu.

Faptul ca anumite uleiuri se absorb mai greu sau ca au un miros specific (doar in cazul uleiurilor vegetale presate la rece ,nerafinate)nu ar trebui sa constituie un impediment in utilizarea acestora in mod frecvent ,dar este necesar sa stim DOAR ce ulei si in ce mod se poate aplica in functie de tipul de piele pe care il are fiecare. Este bine de stiut ca orice ulei se absoarbe si se aplica mult mai bine pe pielea umeda,cel mai potrivit moment fiind imediat dupa dus,cand pielea este umeda iar porii sunt deschisi.uleiuri-naturale-de-corp

Nu recomand aplicarea uleiurilor vegetale pe pielea grasa, ele adresandu-se in special pielii uscate ,descuamate si/sau ingrosate in anumite zone ale corpului (coate,genunchi,maini,calcaie,etc).

Ca orice produs care intra in contact cu pielea,uleiurile trebuie testate din punct de vedere al tolerantei cutanate,avand in vedere ca anumite combinatii de uleiuri pot determina alergii.

Daca vreti sa aveti o piele frumoasa, hidratata ,stralucitoare includeti uleiurile vegetale in ritualul zilnic de ingrijire ,mai ales pe perioada rece a anului .

Uleiurile vegetale pot fi utilizate separat sau in diferite combinatii – daca ati inteles nevoile pielii voastre ,iata cateva produse din aceasta caregorie pe care eu le realizez special pentru voi aici.